Comfortabele schoenen voor artsen

Als arts zijnde heb je een zware baan. Behalve dat je een erg verantwoordelijke baan hebt, is het vaak ook lichamelijk erg zwaar. Uren en uren sta je achter een operatietafel en soms is er geen seconde de tijd om even te zitten.

juist tijdens deze zware dagen is het voor artsen, en met name voor chirurgen, van belang om goede comfortabele schoenen te dragen. Comfortabele schoenen voor chirurgen moeten voldoen aan de volgende eigenschappen:

  • Makkelijk schoon te maken (boedvlekken in je witte sneakers zijn niet bepaald handig…)
  • Comfortabel voetbed, zodat je uren kan staan zonder dat het je extra energie kost
  • Voldoende steun. Als schoenen niet voldoende steun geven, kost dit extra energie en dit kan je wel beter gebruiken
  • Gemakkelijk en snel aan en uit te trekken (in geval van nood, wil je niet dat je eerst je veters moet gaan strikken…)

Comfortabele schoenen voor chirurgen

Berkemann schoenen maakt comfortabele schoenen voor chirurgen. Schoenen waar je uren op kan staan, zonder dat je zere voeten krijgt. Als je aan het werk bent, moet je je volledig kunnen concentreren op je werk en je wilt absoluut niet dat zere voeten je werk gaan beïnvloeden. Kies daarom schoenen van Berkemann uit met een goed voetbed. Berkemann maakt voldoende modellen waar, indien nodig, ook steunzolen in kunnen.

Daarnaast is het van belang dat je schoenen makkelijk schoon te maken zijn. Immers, als chirurg zijnde, heb je vaak te maken met bloedvlekken. Hardnekkige vlekken die je met moeite uit stoffen schoenen krijgt. Hierom is het aan te raden om (kalfs) lederen schoenen te dragen. Het voordeel hiervan is niet alleen dat ze makkelijk schoon te maken zijn, leer ademt ook en gaat ‘naar je voet staan’. Hiermee bedoelen we dat je de schoenen een beetje moet inlopen. Leer is een natuurlijk en vrij zacht product en het zal zich naar je voet gaan vormen. In tegendeel tot bijvoorbeeld plastic. Hierdoor zullen ze nog comfortabeler zijn en lekkerder gaan zitten. Eenmaal in model blijven ze ook in model.

Onderhoud voor schoenen

Omdat leer een natuurlijk product is en omdat je graag het comfort wilt behouden is het belangrijk om schoenen goed te onderhouden. Leer moet gevoed worden, anders droogt het uit. Als chirurg zijnde zul je regelmatig je schoenen moeten schoonmaken met water. Water zorgt ervoor dat leer nog meer uitdroogt. Spray je comfortabele schoenen daarom minimaal één keer per week in met een waterbestendige spray en poets je schoenen regelmatig, om ze optimaal te houden.

Zolen voor comfortabele schoenen

Mocht je het prettig vinden om te gebruiken, dan zijn er speciale zooltjes te koop die je in je schoenen kunt aanbrengen in de juiste maat. Dit scheelt slechts enkele millimeters, dus dit zal de maat niet beïnvloeden. Deze zooltjes kun je, nadat je een dag als chirurg hebt gewerkt, simpelweg in de wasmachine gooien. Je draagt je sokken immers ook niet dagen achter elkaar!

Kleur voor schoenen voor chirurgen

Als u twijfelt over de kleur van uw comfortabele schoenen, dan raden wij u het volgende aan: Hoe donkerder het materiaal, hoe minder u erop ziet! Zwart of donkerbruin zijn daarom prima aan te raden. Houdt er rekening mee dat veters niet alleen onhandig zijn, maar ook lastiger schoon te maken zijn. Instappers zijn daarom ideaal voor chirurgen.