Verpleegster zijn, een aanslag op je voeten

Als verpleegster ben je dag en nacht in de weer. Je loopt van hot naar her en af en toe ren je er een stukje bij. Aan het einde van de dag is het goed te voelen aan je voeten dat het druk is geweest. Het liefst zou je je schoenen gelijk uitgooien om je vermoeide voeten rust te geven en je blaren te behandelen. Maar als verpleegster heb je zo’n druk leven dat je geen tijd hebt om een lekkere voetmassage te nemen of een bezoekje aan de pedicure te brengen. De volgende dag is het alweer een ware crime voor je voeten. Een oplossing voor dit probleem is het dragen van een juiste schoen.

Eigenschappen van de juiste schoen

Een ideale schoen heeft een perfecte pasvorm en sluit goed aan op de voet. Dit ter voorkoming van schuurplekken wat voor vochtvorming onder de huid zorgt, ook wel blaren genoemd. Zorg er daarnaast voor dat de schoen voldoende vering heeft. Een schoen met onvoldoende vering is een aanslag op de spieren van je voet en je onderbeen. Dit zal je voelen na een dag hard werken en veel lopen.

Belangrijk is voldoende steun aan de hiel. Op die manier wordt je voet bij elke stap ondersteund en je spieren op een goede manier belast waardoor je een minder vermoeid gevoel zal hebben na een dag veel lopen en hard werken.

Het kopen van een goede schoen

Goede schoenen kopen is niet zo eenvoudig. Je let vooral op het uiterlijk van de schoen maar vergeet daarbij af en toe om goed te letten op het comfort van de schoen. Wanneer je schoenen gaat kopen zorg er dan voor dat je goede sokken aanhebt. Het is belangrijk dat het de sokken zijn die je in je dagelijks leven ook draagt zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je thuis komt. Zorg ervoor dat je altijd een linker en een rechter schoen hebt gepast omdat er verschil in je voeten kan zitten. Loop er een stukje mee om te beoordelen of ze goed zitten, ze mogen niet schuren want dat zorgt voor blaren op de lange termijn.

Let erop dat je je tenen vrij kunt bewegen in de voorkant van de schoen. Wanneer je het warm krijgt, gaat je voet uitzetten, als je je tenen niet vrij kunt bewegen zal dat voor een onaangenaam gevoel zorgen.

Waar kun je de ideale schoen vinden

De ideale schoen is lastig te vinden. Bij Berkemann schoenen kunt u goede schoenen vinden tegen een schappelijke prijs. Berkemann schoenen heeft een breed assortiment waar dat u uit kunt kiezen. Daarnaast zijn de schoenen ook leuk vormgegeven wat resulteert in een goede schoen, die er mooi uit ziet.

Wanneer je een schoen koopt, wil je dat hij lang mee gaat. Om ervoor te zorgen dat de schoen zo lang mogelijk mee gaat, moet je ze goed onderhouden. Maak ze regelmatig schoon en poets ze. Wanneer ze nat zijn, laat ze dan eerst drogen voordat je ze weer gebruikt. Loop daarnaast niet te lang door op een kapotte zool. Dit draagt niet bij aan de comfortabelheid.