Heerlijke pantoffels

Lange dag gehad? Wat is er nou fijner dan na een vermoeiende dag werken de schoenen uit te schoppen en je vermoeide voeten te laten plaatsnemen in comfortabele pantoffels? Ik kijk er altijd onderweg naar huis al naar uit.

Het belang van ontspannen voeten

Wist je dat het dragen van goed schoeisel van grote invloed is op de algehele ontspanning in het lichaam, van voet tot kruin? Verkeerde schoenen kunnen zelfs lijden tot een verkeerde houding, blaren, knobbeltjes op de voeten en rugpijn. Zaak dus om je voeten zoveel mogelijk te ontzien!

Thuis kan dat natuurlijk door pantoffels te dragen; die knellende schoenen zijn uit en je voeten blijven lekker warm. Maar de ene slof is de andere niet! Slecht zittende pantoffels of pantoffels van lage kwaliteit kunnen er alsnog voor zorgen dat je je voeten geen ontspanning geeft.

Voor het vertroetelen van je voeten zijn er wel een aantal zaken waaraan goede pantoffels moeten voldoen:

Pasvorm

Pantoffels moeten vooral lekker zitten! Niet te groot, niet te klein, niet te los, niet te strak. Kies pantoffels die niet vormeloos zijn, maar gemaakt zijn naar de vorm van de voet. Door gebruik van zachte materialen zitten goede pantoffels als gegoten. Na een aantal maal dragen zijn de sloffen ingelopen en is de pasvorm perfect voor uw voet.

Warmte

Pantoffels trek je uiteraard aan om je voeten warm te houden. Dat kan alleen als de pantoffel voldoende gevoerd is en gebruik maakt van materialen die een goede warmte-isolatie garanderen.

Ventilatie

Goede pantoffels houden je voeten dus lekker warm, maar nadeel kan zijn dat je voeten dan gaan zweten. En dat is weer minder prettig… Wanneer je sloffen gebruikt van materialen die niet ademen, kan het vocht niet weg. Resultaat: broeierige zweetvoeten, met alle stankoverlast van dien. Niet comfortabel!

Gelukkig zijn er pantoffels te verkrijgen die zowel je voeten warm houden als voldoende ventilatie bieden om je voeten fris te houden.

Ondersteuning

Zoals gezegd is het belangrijk goed schoeisel te dragen; door een gebrek aan goede ondersteuning meet je jezelf een verkeerde loophouding aan. Dit leidt vroeg of laat tot klachten aan bijvoorbeeld rug en gewrichten. Ook voor de korte loopafstanden thuis geldt dit! Draag daarom pantoffels die goed zitten en voldoende ondersteuning geven. Een goed voetbed kan een wereld van verschil betekenen voor uw voeten en de rest van uw lichaam. Het gebrek aan een goed voetbed en voldoende ondersteuning kunnen onder meer tot gevolg hebben dat u “doorzakt” op uw voeten, waardoor u last kunt krijgen van uw knieën en voetzolen. Bovendien zorgt een goed voetbed voor een betere bloedsomloop van uw lichaam.

Duurzaamheid

Op sloffen sloft men, daarom heet het ook “sloffen”. Deze manier van lopen zorgt ervoor dat de sloffen snel slijten. Om niet om de paar maanden nieuwe pantoffels te hoeven kopen is het handig een goed paar aan te schaffen; goede materialen, degelijk in elkaar gezet. U bent dan goedkoper uit. Bijkomend voordeel is dat de pantoffels beter naar uw voet gaan staan, omdat u ze langer en vaker kunt dragen.

Gun uw voeten en uzelf dus de ultieme vorm van ontspanning en geniet van een goed paar sloffen!